Fleca Freixa

New product

Elaboraci de pa en forn de llenya i pastisseria seguint la tradici familiar.

 

C/ Berga, 3

Borredà

Tel: 93 8239145

 

 

On ho trobo?

Web: www.flecafreixa.com

 

Col·laborador/a

Fleca Freixa

Ficha de datos

Buscador por zonasMergançol y Sobrepuig
Buscador por municipio del Alt BerguedàVilada
Tipo de ventaVenta directa en tienda propia

Más información

El que fem

 

La Fleca comença la seva activitat a lany 1914 en una casa del 1700, del carrer Berga de Borredà, que es va reconstruir lany 1914 i shi va fer un forn.
El 26 de desembre del 1930, en tornar del servei militar en Climent Freixa Soler sen va fer càrrec. En començar no hi havia cap màquina ni tan sols una pastadora, més endavant shi posà una pastadora.
El natural de vegades no és el més bonic a la vista.Lany 1962 va passar al fill en Romuald Freixa Costa, que és qui la porta actualment.

Lelaboraci és artesana i es segueix el mateix sistema de fa 75 anys, quan va començar. El procediment és el següent: A la tarda amb pasta de la jornada anterior es fa 'cutxar' un quilo, afegint-hi llevat de pastar i farina fent-se 10 kg de pasta que fermenta en 7-8 hores. Daqu es fa el llevat de pastar afegint-hi 15 kg de farina, removent la pasta uns 25 minuts. Es deixa reposar de 20 a 25 minuts i shi afegeix la farina, aigua i sal corresponents fins a preparar una fornada dantre 80 i 90 kg de pa, que es va pastant amb una màquina lenta durant uns 45 minuts.
Un cop acabat es divideix la massa per fer els pans, es funyeixen, donant-li la forma i es posen als armaris de fusta per a fermentar durant 1'5 a 2 hores. Un cop la pasta ha pujat sintrodueixen al forn de llenya, on es couen lentament entre 1 i 2 hores segons el tamany del pa.
Els elements que es fan servir sn: farina de blat, sal comuna, la pasta fermentada natural, una mica de llevadura premsada per accelerar el procés de fermentaci i aigua a una temperatura per a obtenir la pasta entre 20 i 24 graus. Es cou a 170-180 graus.
La pasta és la mateixa per a tots els pans, només varia fa forma. La durada daquest pa és llarga. Actualment els pagesos de les masies acostumen a comprar el pa un sol cop a la setmana, el que vol dir que aguanta bé. Acostumen a comprar pans grossos, els pans petits no sn per a guardar.Els pans fets daquesta manera natural i artesanal no pugen tan com els que porten altres additius i que a la vista sn més bonics, per ni de bon tros sn tan bons i saludables.

Commentario (
)

Related Products